گسست ذهنی

دسته بندی :مقالات تخصصی 22 آبان 1400 دید درون 304

چگونه از خود دور می شویم خیلی دور

شما نه تنها فکری را فراموش می‌کنید (واپس زنی)بلکه از زوایای کلی وجود خود،به خصوص از عناصر هویتی،خواسته های سائق، اعمال گناه آلود، خاطره‌ها و دفاع های خود هم خبردار نیستید

بعضی از درمانگران و تحلیل‌گران (برنر ۱۹۹۶،۲۰۰۱) پدیده تغییر چهره‌ها (شخصیت‌های جایگزین) را در بزرگسالانی گزارش داده‌اند. که در دوران کودکی مورد سو استفاده‌ی جنسی قرار گرفته‌اند.گسست فرآیندی که در آن جنبه‌های کلی شخصیت “تکه تکه” شده با رانده شدن آن به ناخودآگاه،‌ دفاع تشکیل می‌شود. اینگونه این دفاع فرد در برابر عواطف ملتهب به جا مانده از دوران کودکی محافظت می‌کند.

آرمسترانگ (۱۹۹۴) خاطر نشان می‌کند که بایستی تشخیص افتراقی اختلال شخصیت چندگانه (MPD)” را از بیماری اسکیزوفرنیا در نظر داشت. چرا که: «بیشترنشانه های اختلال شخصیت چندگانه …با تقلید پدیده‌های سایکوتیک مثل شنیدن صداهایی از باطن و یا “وادار شدن” به ابراز احساسات و اعمال خاص آشکار می شود» (کلافت،۱۹۸۵،صفحه۳۵۳).

بر خلاف آرمسترانگ، تارگت در بررسی‌هایی که انجام داده است خاطر نشان می کند. بسیاری از مطالعات مربوط به “خاطرات بازیابی شده” محصول افسانه پردازی‌های القاء شده

توسط درمانگران می‌باشد.

دیدگاه دیگری که شبیه به این بررسی است (فروشی، ۱۹۸۳؛ گاردنر، ۱۹۹۴)، حاکی از آن است که باورهایی که مردم به آن می رسند، توسط دیگران تحکیم می یابد و این دیگران هستند که مسبب ایجاد نگرش‌های تعارض‌آمیز آنها هستند.

معمولاً این باورها دفاع هایی را تقویت می‌کنند که عبارتند از: واپس رانی، جداسازی‌(عواطف)‌بخش بخش کردن، دو نیم‌سازی،سرکوبی،دروغ پردازی،انتقال،بازداری از خود مشاهده گری،به انضمام جاندار پنداری و تفکر عینی این مجموعه از دفاع‌ها و نقص ایگو در بین اسکیزوفرنیا شایع است.

منبع
101 مکانیسم دفاعی ،جروم اس بلکمن‌ ترجمه غلامرضا جواد زاده

مطالب مرتبطی که شاید برای شما جذاب باشد:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0